XII. Kevi Böllértalálkozó Túrkeve

Nagyításhoz kattintson a képre!

XII. Kevi Böllértalálkozó

Rendezvényünket a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indítottuk útjára. Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig.

A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan minden csapatnak egységes sátrakat biztosítunk, illetve külön-külön elkerített udvarok lesznek kialakítva a vágás, feldolgozás helyszíneként.

Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várjuk az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek és csapataik és természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem fognak hiányozni a háziasszonyok által elkészített sütemények sem.

Egész nap:
- népi kézműves termékek kirakodóvására,
- disznótoros ételek kóstolója,
- pálinka, illetve borkóstoló,
- népdalkörök, néptánckörök bemutatója,
- nótázás cigányzenekar kíséretével,
- mulatós élőzene reggel héttől,
- íjászbemutató,
- népi játszótér

Egyéb kísérőprogramok:
A találkozó a Túrkeve Termál- és Élményfürdő szomszédságában, a kemping területén, kellemes környezetben kerül megrendezésre, így a résztvevők felüdülésként – hasonlóan az elmúlt évihez – a termálvíz gyógyító és egyes esetekben józanító hatását is élvezhetik.

Helyszín:
A Túrkeve Termál- és Élményfürdő mellett található kemping területe (Kuthen király u. 11.)

Belépőjegy a helyszínen vásárolható (700 Ft).
A belépés 14 éves korig ingyenes.
  

Települések Túrkeve közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Gasztronómia, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
  • Dél-Alföld
Település ismertető
  • Túrkeve

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illetve programajánlatokat . Addig tekintse meg környéki programokat és a szint...

Szállások Túrkevénés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu